VARSTVO VAŠIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI

V SKOZAR Legal & Venture d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posvečamo veliko pozornost. Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo vaše podatke varovati skrbno in skladno z veljavno zakonodajo.

Spodaj so navedene naše kontaktne informacije kot upravljavca osebnih podatkov, informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene obdelujemo osebne podatke, komu jih lahko posredujemo, katere piškotke uporabljamo in v katere namene in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 1. Kdo smo in kam nas lahko kontaktirate?
Firma: SKOZAR Legal & Venture, pravno in poslovno svetovanje, d.o.o.
Skrajšana firma: SKOZAR Legal & Venture d.o.o.
Sedež: Ljubljana
Poslovni naslov: Kersnikova ulica 6, 1000 Ljubljana
Matična številka: 8609551000
Davčna številka: 35287390
Elektronski naslov: office@skozar.com

 

 1. Katere osebne podatke obdelujemo, v katere namene in zakaj smo do tega upravičeni?

Obdelava osebnih podatkov, ko nas kontaktirate

Vaše podatke obdelujemo, če nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani https://www.skozar.com/ (»spletna stran«). Prav tako vaše podatke obdelujemo, če nas kontaktirate preko telefona ali elektronskega sporočila.

Obdelujemo podatke kot so vaše osebno ime, priimek, podatke o pravni osebi, elektronski naslov ter telefon. Pri kontaktnem obrazcu je obvezna navedba imena ter elektronskega naslova.

Podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa z namenom, da vam lahko nudimo zahtevane informacije ter pojasnila in se z vami dogovarjamo o opravi naših storitev ter v določenih primerih za namene izvajanja ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe o opravi storitev z vami.

Obdelava osebnih podatkov, ko se naročite na prejemanje uporabnih vsebin  

Če želite, se lahko na spletni strani naročite na uporabne vsebine z odgovori na pravna in davčna vprašanja in izzive, ki vam jih bomo občasno pošiljali.

Za namene pošiljanja uporabnih vsebin bomo obdelovali vaše ime in priimek ter elektronski naslov in sicer na podlagi vašega soglasja, ki ga boste aktivno podali s tem, da se boste naročili na prejemanje uporabnih vsebin. Na podlagi našega zakonitega interesa, da vsebino prilagodimo vašim interesom, bomo obdelovali tudi podatke o odzivu na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili itd.).

Obdelava osebnih podatkov za izpolnjevanje zakonskih obveznosti

Vaše podatke lahko obdelujemo tudi, kadar je to potrebno za izpolnitev zakonskih obveznosti.

Obdelava podatkov, pridobljenih na podlagi piškotkov in drugih podobnih tehnologij

Obdelujemo tudi podatke o uporabi naše spletne strani (kliki na povezave, porabljen čas ipd.) ter podatke na podlagi piškotkov tretjih oseb, ki omogočajo, da vam pošiljamo personalizirana sporočila preko socialnih omrežij. Te podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, ki ga podate ob obisku spletne strani. Več o obdelavi teh podatkov si lahko preberete spodaj pod poglavjem o piškotkih.

 1. Koliko časa hranimo vaše podatke?

Vaše podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa ali za namene izvajanja ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe, bomo hranili največ pet let od takrat, ko se bo izpolnil namen naše medsebojne komunikacije oziroma do izteka zastaralnih rokov za morebitne zahtevke.

V primeru, ko za obdelavo podate vaše soglasje, bomo podatke obdelovali do preklica vašega soglasja. V primeru uporabe piškotkov in podobnih tehnologij bomo po preteku posameznega piškotka vaše soglasje za njegovo uporabo ponovno pridobili.

 1. Od kod pridobivamo vaše podatke?

Razen nekaterih podatkov, ki jih pridobimo na podlagi uporabe piškotkov in drugih podobnih tehnologij, vse podatke pridobivamo neposredno od vas.

Nekatere podatke pridobivamo preko uporabe piškotkov in drugih podobnih tehnologij z analizo vašega obnašanja na naši spletni strani in odziva na e-poštna sporočila ter od tretjih oseb, katerih piškotki so z vašim soglasjem naloženi na vašo napravo (ponudniki socialnih medijev ipd.).

 1. Komu posredujemo vaše podatke in ali podatke posredujemo tudi izven držav članic EU?

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca, na podlagi zakonitega interesa ter za namene izvajanja ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe posredujemo tudi zunanjim partnerjem, s katerimi bomo v primeru dogovora z vami skupaj opravili svetovalne storitve za vas (pri čemer bo partner lahko sodeloval kot naš pogodbeni partner ali neposredno vaš pogodbeni partner). Teh podatkov brez vašega soglasja ne posredujemo izven držav EU.

Podatke, ki nam jih podate, ko se naročite na uporabne vsebine, ter podatke o odzivu na naša e-poštna sporočila na podlagi našega zakonitega interesa obdeluje družba UAB “MailerLite” s sedežem v Litvi z namenom, da se omogoči, da lahko ocenimo, katere vsebine bi bile uporabne za vas, in da vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte. UAB “MailerLite” deluje kot naš obdelovalec in obdeluje podatke zgolj za namene izvajanja svoje storitve. Pri tem lahko deluje tudi s svojimi podobdelovalci izven držav članic EU in prenaša podatke v te države, če gre za tretje države z ustrezno ravnijo zaščite podatov ali pa pod pogojem, da gre za prenos skladno s standardnimi pogodbenimi klavzulami.

 1. Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki (angleško: cookies) so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna mesta, ki jih obiščete, shranijo na vašo napravo (računalnik, mobilni telefon ali tablico).

Različne vrste piškotkov opravljajo različne funkcije. Obširno se uporabljajo za omogočanje delovanja spletnih strani, zagotavljanje varne povezave do spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje, uporabljajo pa se tudi zagotavljanje podatkov o obnašanju na spletni strani in drugih podatkov lastnikom spletnih strani ter za napredno oglaševanje.

Katere piškotke uporabljamo in kakšen je njihov namen?

Spodnja tabela pojasnjuje, katere piškotke uporabljamo, in za kakšne namene.

Piškotek Trajanje Namen/opis
real_cookie_banner-blog:1/ 1 leto Nujen piškotek – piškotek omogoča, da se shranijo vaše nastavitve piškotkov
et_bloom_optin* 1 leto Funkcionalen piškotek – piškotek omogoča, da se spletni obrazec pojavi in deluje tako, da se lahko naročite na uporabne vsebine
_ga 2 leti

Analitična piškotka – uporabljata se za razlikovanje uporabnikov. Piškotka registrirata unikatna podatka  o identiteti, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

 

Podatke, zbrane na podlagi navedenih piškotkov obdeluje Google LLC ali Google Ireland Limited ali hčerinske družbe navedenih družb ali podobdelovalci.

 

Podatki se obdelujejo zgolj za namene analitike obnašanja obiskovalca na spletni strani.

 

Mogoče je, da se zbrani podatki posredujejo v drugo državo izven območja EU/EGP za namene zgoraj navedene obdelave. Tak prenos je mogoč le v državo, ki ima zagotovljeno ustrezno raven varstva podatkov ali pa na podlagi standardnih pogodbenih klavzul.

 

_gid 1 dan
_gat 1 dan

Analitični piškotek – uporablja se za omejevanje števila zahtev na spletni strani.

 

Podatke, zbrane na podlagi navedenega piškotka, obdeluje Google LLC ali Google Ireland Limited ali hčerinske družbe navedenih družb ali podobdelovalci.

 

Podatki se obdelujejo zgolj za namene analitike obnašanja obiskovalca na spletni strani.

 

Mogoče je, da se zbrani podatki posredujejo v drugo državo izven območja EU/EGP za namene zgoraj navedene obdelave. Tak prenos je mogoč le v državo, ki ima zagotovljeno ustrezno raven varstva podatkov ali pa na podlagi standardnih pogodbenih klavzul.

 

Kako spremenim svoje nastavitve piškotkov?

Nastavitve piškotkov lahko kadar koli spremenite s klikom na ikono »Upravljanje nastavitev piškotkov«. Nato lahko nastavite drsnike, ki so na voljo, na »Vklop« ali »Izklop«, nato pa kliknete »Shrani in zapri«.

Večina spletnih brskalnikov omogoča tudi določen nadzor nad večino piškotkov prek nastavitev brskalnika. Kako upravljati piškotke v brskalnikih, najdete na spletnem mestu razvijalca brskalnika.

 

 1. Kakšne pravice imate v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V zvezi z vašimi podatki lahko uveljavljate naslednje pravice:

 • pravico do seznanitve oziroma dostopa do vaših podatkov,
 • pravico do popravka podatkov,
 • pravico do omejitve obdelave podatkov,
 • pravico do izbrisa obdelovanih podatkov,
 • pravico do prenosljivosti podatkov.

V primeru, ko vaše podatke obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, imate pravico, da podate ugovor proti obdelavi podatkov.

Prav tako imate pravico do umika soglasja za obdelavo v primerih, ko podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja.

V vsakem primeru imate pravico, da vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, slovenskemu nadzornemu organu, pristojnemu za področje varstva podatkov (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, www.ip-rs.si). Zelo pa bi cenili, če se pred vložitvijo pritožbe obrnete na nas, saj smo prepričani, da bomo lahko skupaj odpravili vaše skrbi ali pomisleke glede obdelave vaših osebnih podatkov.

 1. Kako lahko uveljavite vaše pravice pri nas?

Če imate vprašanje ali pa bi radi uveljavili svoje pravice, nam enostavno pišite na elektronski naslov office@skozar.com. Na vašo zahtevo bomo skušali odgovoriti kar najhitreje.